Grønne aktier er stigende i popularitet og ikke uden årsagen, vi alle er nemlig blevet meget mere bevidste på hvilken effekt det kan have hvis vi ikke passer på vores jord, men hvilke aktier og virksomheder er egentlig grønne og hvordan investere jeg i grønne aktier? Få svaret her!

Aktie- og fondsinvestering i grønne aktier og virksomheder er èn af mange måder man som privatperson kan bidrage til en grønnere og bedre verden. En grøn aktie er ikke nødvendigvis en aktie som arbejder direkte med energi eller energiproduktion, men kan være alt fra virksomheder indenfor bilproduktion hvor særlig Tesla-aktien er med til at skabe en grønnere verden, med deres bæredygtige automobiler.

Oversigt over bæredygtige aktier

Der findes mange bæredygtige aktier, der kan være gode muligheder for at investere i virksomheder, der har en positiv indvirkning på samfundet og miljøet. Nedenfor er nogle eksempler på bæredygtige aktier, der kan være værd at overveje:

  1. Renewable Energy: Virksomheder, der producerer vedvarende energi, som f.eks. solenergi, vindenergi og vandkraft, kan være gode muligheder for bæredygtige investeringer.
  2. Cleantech: Cleantech-virksomheder arbejder med at udvikle teknologier, der kan hjælpe med at reducere CO2-udledningen og forbedre miljøet.
  3. Sund livsstil: Virksomheder, der producerer sunde fødevarer og produkter til sund livsstil, kan også være bæredygtige investeringer.
  4. Bæredygtigt byggeri: Virksomheder, der arbejder med bæredygtigt byggeri og energieffektivt husbyggeri, kan også være gode muligheder for bæredygtige investeringer.

Det er vigtigt at huske, at bæredygtige aktier ikke nødvendigvis er risikofrie, og det er altid en god idé at undersøge en virksomhed grundigt, inden du investerer i den. Det kan også være en god idé at diversificere din portefølje for at minimere risikoen for tab.

Hvad er grønne aktier?

Ifølge en ny rapport fra Boston Consulting Group (en af ​​verdens førende konsulentvirksomheder) er investering i plantebaseret fødevareproduktion den bedste ting at gøre for klimaet i dag. En dollar investeret i “alternative proteiner” giver ti gange større klimanedskæringer end det samme beløb, der investeres i eksempelvis CO2-fri vejtransport.

I dag udgør alternativer til kød, æg og mejeriprodukter 2 % af det globale marked. Det forventes at vokse til omkring 11 % af fødevaremarkedet i 2035, hvilket vil svare til en klimanedskæring på niveau med emissionerne fra verdens lufttransport. Rapporten indeholder en multinational meningsmåling, der afslører en vilje til at skifte til alternativer, så længe prisen ikke er højere end for animalske produkter.

Malte Clausen fra BCG opsummerer det sådan:

“Widespread adoption of alternative proteins can play a critical role tackling climate change. We call it the untapped climate opportunity – you’re getting more impact from your investment in alternative proteins than in any other sector of the economy.”