Grønne aktier er stigende i popularitet og ikke uden årsagen, vi alle er nemlig blevet meget mere bevidste på hvilken effekt det kan have hvis vi ikke passer på vores jord, men hvilke aktier og virksomheder er egentlig grønne og hvordan investere jeg i grønne aktier? Få svaret her!

Aktie- og fondsinvestering i grønne aktier og virksomheder er èn af mange måder man som privatperson kan bidrage til en grønnere og bedre verden. En grøn aktie er ikke nødvendigvis en aktie som arbejder direkte med energi eller energiproduktion, men kan være alt fra virksomheder indenfor bilproduktion hvor særlig Tesla-aktien er med til at skabe en grønnere verden, med deres bæredygtige automobiler.

Oversigt over bæredygtige aktier

Der findes utallige med virksomheder og ikke mindst investeringsmuligheder hvad det gælder aktiemarkedet, men hvilket aktier er egentlig grønne? Få svaret her, hvor vi går i dybden med de grønne aktier og bæredygtige virksomheder rundt om i verdenen.

Hvad er grønne aktier?

Ifølge en ny rapport fra Boston Consulting Group (en af ​​verdens førende konsulentvirksomheder) er investering i plantebaseret fødevareproduktion den bedste ting at gøre for klimaet i dag. En dollar investeret i “alternative proteiner” giver ti gange større klimanedskæringer end det samme beløb, der investeres i eksempelvis CO2-fri vejtransport.

I dag udgør alternativer til kød, æg og mejeriprodukter 2 % af det globale marked. Det forventes at vokse til omkring 11 % af fødevaremarkedet i 2035, hvilket vil svare til en klimanedskæring på niveau med emissionerne fra verdens lufttransport. Rapporten indeholder en multinational meningsmåling, der afslører en vilje til at skifte til alternativer, så længe prisen ikke er højere end for animalske produkter.

Malte Clausen fra BCG opsummerer det sådan:

“Widespread adoption of alternative proteins can play a critical role tackling climate change. We call it the untapped climate opportunity – you’re getting more impact from your investment in alternative proteins than in any other sector of the economy.”