Det kan være svært at finde hoved og hale i de mange elselskaber, aftaler og priser på strøm i Danmark. Og med den væsentligt øgede pris på strøm, har flere og flere danskere besluttet, at foretage et pristjek på deres strømaftale, hvilket er særdeles fornuftigt.

Der er nemlig ingen grund til at betale for meget for strøm, når du kan få det billigere andre steder. I dag tilbyder de fleste elselskaber endda at ordne alt for dig, når du først takker ja til dem som din nye el-leverandør.

Indholdsfortegnelse

 • Hvad er el og hvad koster det egentlig?
 • Sammenlign elselskaber i Danmark
 • Hvilket elselskab skal jeg vælge?
  • Det bedste elselskab på abonnement
  • Klimavenligt elselskab uden abonnement
 • Hvilket elselskab er det billigste og bedste?
 • Opsummering
 • Ofte stillede spørgsmål

Hvad er el og hvad koster det egentlig?

Elektricitet er meget mere end en stikkontakt. Vi er afhængige af strøm og elektricitet i Danmark, for at møde på arbejde og tænde for computeren. Eller når din telefon er ved at gå ud for strøm og du har brug for at ringe til nogen. Så er en stikkontakt mere end bare en stikkontakt.

Der kræver en længere proces, før du kan sætte din oplader i en stikkontakt og få opladet dit bærbare batteri. Derfor indeholder prisen på strøm også mere end bare kostprisen på elektriciteten.

Prisen på strøm

Prisen på strøm er fastsat og derfor er prisen for el den samme for alle strømleverandører. Prisen på el til dig som kunde eller forbruger, er som alle andre virksomheder – de tjener mere eller mindre på deres kunder.

Forvent at ethvert dansk elselskab desuden betaler samme:

 • Moms
 • Elafgift
 • PSO-afgift
 • Transportomkostninger

Oveni disse statslige afgifter og udgifter, som elselskabet er ansvarligt for at betale, skal de naturligvis også betale for strømmen de køber. Men alle udgifter tillægges kundens abonnement på strøm, så derfor kan prisen variere, da eludbyderne tjener både mere eller mindre på dig som kunde.

Årsagen til at vi pointerer og lægger vægt på elprisen er, fordi strømpriserne besluttes af udbyderne. Som resultat heraf, kan du sagtens være tilmeldt et elselskab, der er meget dyrere end resten af markedet. Desuden får du et bedre indblik i hvordan hele processen fra produktionen af el, til leveringen til slutkunden (dig), fungerer så du dermed kan træffe det rette valg, når du skal vælge et billigt elselskab.

Sammenlign elselskaber i Danmark

Med gratistjenesten Tjenestetorvet, kan du med enkelte klik på få minutter, få tilbud på billig strøm fra flere danske elselskaber.

Tjenestetorvet er en alsidig tilbudstjeneste, som gør det nemt at indhente priser og tilbud på alt, lige fra strøm til forsikringer og bredbånd, samt mange flere private udgifter, du kan spare mange penge på.

Tjenesten er 100% gratis at bruge og du får tilbud fra flere elselskaber, som du derefter kan sammenligne og vælge det billigste og bedste tilbud. Tjenestetorvet samarbejder med blandt andet OK, Norlys, Elektron og Modstrøm mv.

Hvilket elselskab skal jeg vælge?

Der kan være fordele og ulemper ved at skifte til et abonnement – eller skifte fra et abonnement. Med et abonnement får du som regel tilbudt en fast pris for din el, så hvis markedet stiger i pris, bliver din elregning ikke højere. Falder prisen derimod, betaler du altså i princippet for meget.

Ønsker du at tage risikoen ved svingende elpriser, og håber på at den falder over tid, så bør du vælge en el-aftale uden abonnement. Her kan du nemlig blive tilbudt, at du betaler alle aktuelle kostpriser for el. Uanset om den er høj eller lav.

El aftale på abonnement

På markedet for elselskaber, findes der forskellige udbydere. Nogle vilkår kan være svære at gennemskue, og pludseligt er aftalen blevet dyrere grundet et skjult gebyr eller lignende. Vi vil udelukkende anbefale certificerede elselskaber, såsom Energi Fyn, jyske Norly eller københavnske Blue Energy, der er kendt for deres høje kundeservice og faste, lave priser.

El aftale uden abonnement

Vil man hellere være fri for at binde sig til et abonnement, og går du mere op i at din strøm skal bidrage til mindre skade på jorden, end fra nogle andre udbydere. Så bør du overveje Go Strøm, Modstøm eller det nye og innovative Velkommen, også fra København.

De topper i positive anmeldelser på elmarkedet, og det skyldes andet end deres hjælpsomme kundeservice, der klarer alt for dig med overflytningen eller oprettelse af strømaftalen.

Sådan skifter du hurtigt til et nyt elselskab ved kun at oplyse:

 • Dit fulde navn
 • Telefonnummer
 • Adresse
 • E-mail
 • Privatkunde / Erhvervskunde

Herefter vil du blive kontaktet med et uforpligtende og gratis tilbud på elpris pr. telefon eller e-mail. Så er det nemt for dig at vælge om, der skal skiftes til en ny eller bedre og billigere elpris, end nuværende.

Det bedste elselskab på abonnement

Blue Energy A/S er et elselskab udover det sædvanlige, da de tilbyder flere forskellige strømaftaler til deres kunder og du kan vælge Blue Energy, uanset om du bor i hus eller lejlighed.

Deres Blue Flex strømabonnement fra Blue Energy A/S koster kun 45,-/md. + forbrug.

Fordele ved Blue Flex strøm:

 • Betal efter forbrug
 • Strøm til kostpris
 • 100% klimavenlig strøm
 • Garantibesparelse op til kr. 600 med fire LED-pærer
 • +2800 rabatter

Læs mere om Blue Energy her

Klimavenligt elselskab uden abonnement

Velkommen A/S er et relativt nyt elselskab. Virksomheden er mest kendt for deres populære og billige mobilabonnementer, men har nu også slået folderne ud som elselskab i Danmark – og de er bestemt et besøg værd på deres hjemmeside, hvor du kan læse mere om alle fordele.

Det multi IT- nationale selskab, Velkommen A/S, går i særdeleshed ind for grøn energi og den grønne omstilling med især vindmøller og alternative, grønne energiformer – eller det, der kaldes for klimavenlig strøm med bedre samvittighed.

Fordele ved Velkommen’s grønne strøm:

 • 100% certificeret grøn strøm
 • Få 6 mdr. gratis mobilabonnement
 • 0 kr. i oprettelse + 0 kr. i abonnement
 • Variabel elpris, der ofte er under markedsgennemsnittet
 • Rabat på lydbøger, film og serier og alarmsystemer
 • Tilmeld dig på kun 2 minutter
 • Velkommen klarer alt med skiftet

Hvilket elselskab er det billigste og bedste?

Det er svært at sige hvilket elselskab, som er det billigste, eller det bedste for den sags skyld. Det bør være helt op til dig som forbruger, at vælge hvilket produkt, eller hvilken strømaftale du foretrækker. Derfor kan du også altid skifte fra dit nuværende selskab til et andet, du hellere vil have som eludbyder.

Opsummering

Nu har du fået en grundig gennemgang af billig el og elselskaber i Danmark, og er godt klædt på til at skifte eller ligefrem vælge et bedre og billigere elselskab et dit nuværende. Kort sagt består el og prisen på el af flere dele, end bare strøm. Før du får din strøm, skal der også betales for disse statslige afgifter og udgifter; moms, elafgift, PSO-afgift og transportomkostninger.

Prisen, som du ender med at betale for din el, vælger elselskabet altså selv. Derfor kan vi kun anbefale alle forbrugere, jævnligt at tjekke markedet for en billigere aftale. Der kan være flere tusinde kroner at spare, og det vil kun tage dig 2 minutter at skifte. Resten klarer elselskabet for dig uden meromkostninger.

Der har været en stort skift af kunder, til de grønne elselskaber. Priserne er steget gevaldigt i takt med både Corona-krisen og krigen i Ukraine. El og gas er blevet dyrere end nogensinde og det er svært at finde både billig benzin og billig strøm.

Der er desuden de få elselskaber, der efterfølgende har taget ekstra hensyn til miljøet og fremtiden. Af de mest populære, som kunderne anbefaler, er de to danske og faktisk miljøvenlige elselskaber; Blue Energy A/S og Velkommen A/S. Blue Energy planter til eksempel 100.000 træer i Danmark – hvert år af deres overskud.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilket elselskab er det billigste?

Du kan finde en hel del strøm-leverandører derude, som har et helt særligt tilbud til nye kunder. Men du bør altså ikke kun spare penge af en begrænset introduktionspris. Tværtimod kan du i stedet spare meget mere på den lange front, hvis du fra start vælger en el-udbyder med en fast, billig pris.

Hvilket elselskab er det bedste?

Spørgsmålet er, hvem leverer det bedste og billigste strøm? Hvad betyder alle de forskellige afgifter? Hvornår er strøm billig? Svaret afhænger simpelthen af, hvor du bor, og hvor meget strøm du bruger. Derfor er den mest effektive og realistiske måde, at besvare spørgsmålet på, er at lade dig søge i en åben database blandt tilgængelige elselskaber i dit område.

Find og sammenlign elselskaber her og find den aftale, der passer dig bedst.

Hvilket elselskab skal jeg vælge?

Vi vil være ærlige og indrømme at det kan være rigtig kompliceret og uoverskueligt at finde en løsning til billig strøm, selv for dem, der kender til elmarkedet. Der kan ske drastiske fald på elmarkedet, men det kan også stige til det dobbelte på kort tid.

Mange elselskaber tilbyder derfor en fast pris på el eller en fast markedspris, som afspejler deres pris, de har betalt for strøm fra eksempelvis Norge.

Hvor køber man den billigste el?

Vi kan både anbefale et abonnement, men en fast aftale foretrækker mange også. Der er ikke den store forskel i pris, da du især bør holde øje med, om de tilbyder en fast eller variabel pris på el. Derudover bør du sammenligne den nuværende pris i dag, med andre eludbydere, da deres indkøbspris er den samme, og du derved kan tjekke, hvor meget ekstragebyr de opkræver fra dig.

Hvad er en strømaftale?

En strømaftale er et netværk af kabler, hvor Danmark samarbejder med Sverige, Norge & Tyskland. De deler altså et stort net af kabler og ledninger, hvor der kan sendes strøm frem og tilbage. Det er især for, at vores stikkontakter aldrig løber tør for strøm, og for at købe/sælge strøm fra hinanden.

Til eksempel; hvis vinden står stille i Danmark i en længere periode grundet en national hedebølge, producerer vores mange, vindmøller ikke strøm. Så håber vi i stedet for, at det blæser mere i Norge, Sverige eller Tyskland – så vi I stedet kan købe eller bytte os til el hos nabolandene.