Uanset om du er bekymret over miljøet eller bare ønsker at reducere dine månedlige udgifter, er der mange måder, du kan skære ned på dit strømforbrug og dermed din elregning.

Vi har samlet vores 10 bedste tips til, hvordan du kan spare penge på strøm, som er nemme at implementere i dit daglige liv og kan hjælpe dig med at reducere din elregning med op til flere tusinde kroner om året. Fra små justeringer i dit hjem til mere drastiske foranstaltninger, er der noget for alle i denne guide.

Læs videre, og lær hvordan du kan spare penge på strøm og gøre en forskel for både din pengepung og miljøet.

10 strøm sparetips for en mindre strømregning

  1. Skift til en billigere elleverandør: Mange danskere betaler stadig mere end de behøver for deres el, fordi de ikke har undersøgt mulighederne for at skifte til en billigere elleverandør. Gennemgå markedet og find den bedste løsning for dig.
  2. Sluk elektronik når det ikke er i brug: Det kan måske virke som en lille ændring, men det kan faktisk spare dig for mange penge. Sluk for alt elektronisk udstyr, som ikke er i brug, og brug en strømsparefunktion på dine enheder.
  3. Brug LED-lys: Udskift dine gamle pærer med LED-lys, som bruger op til 80% mindre energi og har en længere levetid.
  4. Skift til en mere energieffektiv ovn: Brug en ovn med energimærke A, da den bruger mindre energi og er mere miljøvenlig.
  5. Brug en elkedel: En elkedel bruger mindre energi end at varme vand på komfuret.
  6. Brug din opvaskemaskine effektivt: Fyld din opvaskemaskine fuldt ud og brug den økonomiske funktion, hvis muligt.
  7. Brug en tørretumbler effektivt: Tør tøj i luften, eller brug tørretumbleren i kortere tid og med en høj centrifugering.
  8. Brug et smart termostat system: Et smart termostat system kan reducere dit strømforbrug ved at kontrollere temperaturen i dit hjem.
  9. Brug sollys: Udnyt sollyset ved at åbne gardinerne og skodderne i dagtimerne.
  10. Tænd lyset manuelt: Brug manuelle kontakter til lys, i stedet for bevægelsessensorer eller timer, så du undgår at tænde lyset unødvendigt.

Forfatter

Steffen Fonvig, elektriker

Artiklen er skrevet af Steffen Fonvig som er uddannet elektriker og har dybdegående erfaring og kundskab for alt hvad der er elektrisk. Han har siden 2008 arbejdet med energioptimering og bæredygtighed indenfor bolig- og erhverv, som blandt andet har indebærer opsætning af solcelleanlæg, batteribanker og andre energioptimerende løsninger.